Onze tuin

Bijen spelen een belangrijke rol in de natuur, omdat zij aan de basis staan van een gezond ecosysteem. Al jaren neemt de populatie van bijen wereldwijd af met een grote impact op mens en natuur. Als Ronde Tafel Steenwijk vonden dat wij ons steentje aan het behoud van de bij op deze manier konden bijdragen!

De mooiste bijentuin van Steenwijkerland

Ook voor de gemeente Steenwijkerland is dit een probleem. Binnen de gemeente is veel natuurschoon te vinden, waaronder Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is belangrijk bewustwording voor dit probleem te creƫren. De Bijentuin die Tafelronde 93 Steenwijk wil inrichten moet een bijdrage leveren aan deze bewustwording en een gezonde leefomgeving voor de bij. Om de Bijentuin te kunnen realiseren is door Tafelronde 93 Steenwijk in februari 2019 grond aangekocht. De locatie is te voet of met de fiets goed en veilig te bereiken voor bezoekers.

Sfeerimpressie

De tuin ligt er in de zomer mooi bij, en staan de bloemen volop in bloei! In de winter oogt het zelfs een beetje magisch. Het is een heerlijk stukje Steenwijk om even tot rust te komen en een broodje te eten tijdens het fietsen door de prachtige omgeving van Steenwijkerland. Of van de zonsondergang genieten terwijl je de hond uit laat. Waar je de bijentuin kan vinden? Dat vind je op de locatie pagina.

Inmiddels is het BIJenHotel gereed en klaar voor haar eerste gasten.
Zelfs als het volop winter is, is het een prachtige plek om te genieten van een stukje prachtige natuur bij zonsondergang.