De Bijentuin

Het gaat slecht met de wilde bij en andere vliegende insecten in Nederland. Wie herinnert zich niet hoe je vroeger overal in de bosjes bijen en andere insecten hoorde zoemen op een warme zomerdag? Intensieve landbouw en een teruggedrongen leefgebied zorgen ervoor dat wilde bijen steeds minder voedsel en ruimte hebben.

Toewijding aan Bijen en Natuur

Bijen zijn onmisbaar voor het verspreiden van stuifmeel. Met behulp van stuifmeel kunnen bloemen, fruit en planten groeien. Zonder bijen kun je dus niet genieten van een mooie tuin, lekkere appel of ongerepte natuur. Met die wetenschap in het achterhoofd is de Tafelronde 93 Steenwijk een langjarig serviceproject begonnen om in de omgeving van Steenwijk een mooi stukje grond terug te geven aan de wilde bijen en andere insecten.

Opening van de Bijentuin

De feestelijke opening, door toenmalig Tafelronde-voorzitter Mans Loman vond plaats op 9 juli 2021 met een duidelijke opdracht aan iedereen: geniet van de tuin, maak er een fijne plek van om te zijn en koester de natuur zoals die is, want wij moeten samen voor de natuur zorgen.

Winterwonderland

Zelfs zonder bij is het een bijzonder plekje. Laat je ook in de winterdagen betoveren door het mooiste plekje van Steenwijk.

VOLG ONS HIER OOK!